به گزارش خبرنگار مهر؛ نشست هم اندیشی مؤسسات قرآنی استان تهران با معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته ۱۸ دی ماه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
این نشست با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط مدیر موسسه قرآنی چهارده معصوم (ع) پاکدشت آغاز و پس از آن با تشریح طرح حفظ تصویری قرآن کریم «علییّن» ادامه یافت.
همچنین در بخش دوم این نشست، هادی موحد امین، قرای بین المللی کشورمان به تلاوت آیاتی از قرآن کریم پرداخت و در ادامه سه تن از مدیران مؤسسات قرآنی استان تهران به بیان نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود در خصوص وضعیت کنونی فعالیتهای قرآنی در کشور، مشکلات و مسائل موسات قرآنی و جایگاه معاونت قرآن و عترت در حمایت و رفع مسائل مؤسسات قرآنی پرداختند.
بر این اساس، مباحث مختلفی از جمله محتوا و روند ثبت نام آزمونهای سراسری حفظ و مفاهیم، موضوع بیمه فعالان قرآنی، هزینههای بسیار بالای آب و برق و گاز مؤسسات، هزینه رهن و اجاره مؤسسات، موضوع مالیات بر درآمد مؤسسات، حمایتهای تجهیزاتی، روند صدور مجوز مؤسسات قرآنی و... از جمله مهمترین نکات مورد بحث در این جلسه بود.
همچنین بحث و گفت و گو در خصوص عملکرد معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد طی سالهای گذشته دیگر موضوع مهم این نشست بود.
«حمایت از طرح و برنامههای مؤسسات قرآنی، در اولویت معاونت قرآن و عترت»
در ادامه این نشست که نخستین دیدار فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با مؤسسات قرآنی پس از انتصاب در این سمت محسوب میشد، وی ضمن تشریح برنامههای معاونت قرآن و عترت در راستای حمایت از فعالیتهای حوزه مردمی، در خصوص مشکلات مالی و حمایتی مؤسسات به بیان دیدگاههای خود پرداخت.
فقهی زاده در ابتدای سخنان خودبا اشاره به لزوم حمایت از برنامههای مؤسسات قرآنی گفت: در ددوره جدید معاونت قرآنی، این نهاد خود را به حمایت از طرحها و برنامههای مشخص و تعریف شده مؤسسات قرآنی موظف میداند. به عنوان مثال اگر طرحی در زمینه تربیت مربی، سبک زندگی قرآنی و... ارائه شود، ازسوی معاونت مورد حمایت قرار میگیرد.
وی افزود: با توجه به کاهش درآمد و وضعیت اقتصادی کشور، دولت در بحث تجهیزات و همچنین رهن و اجاره و مکان مؤسسات، حمایت خاصی از مؤسسات نخواهد داشت.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در واکنش به انتقادات مطرح شده توسط مؤسسات در خصوص بی هدفی و بی برنامگی معاونت قرآنی از زمان تأسیس تا کنون، گفت: مدارک و مستندات عملکرد معاونت از بدو تأسیس تاکنون موجود است و بی انصافی است اگر بگوییم، عالیترین نهاد قرآنی دولت، بی برنامه بوده، اما انتقادات را میپذیریم و اعلام میکنیم که اگر قصور و مشکلی در این حوزه وجود داشته به عملکرد افراد مربوط است و نه موجودیت این نهاد قرآنی.
«لزوم تعامل سازنده با مؤسسات قرآنی»
وی با تاکید بر لزوم تعامل سازنده وزارت ارشاد با مؤسسات قرآنی، گفت: در مدت سه ماهی که در سمت معاون قرآنی وزارت ارشاد خدمت میکنم، تمام تلاش ما تعامل سازنده با مؤسسات قرآنی بوده است و در این زمینه برنامههای مختلفی را تدوین کردهایم، اولین گام این تعامل، برپایی اولین «کارگاه اخلاق حرفهای مدیر قرآنی»، در بهمن ماه سال جاری هست که با حضور فعال مدیران مؤسسات برگزار میشود، همچنین برپایی دورههای آموزشی خبرنگاران قرانی، ویژه مؤسسات، برپایی جلسات آموزشی ارتقای دانش مدیریتی مؤسسات در سال ۹۷ و... از حمله برنامههای معاونت در این راستا خواهد بود.
فقهی زاده با تاکید بر مردمی و خودجوش بودن فعالیت مؤسسات قرآنی گفت: مشکلات مالی بسیاری در راه فعالیت مؤسسات قرار دارد، اما توجه داشته باشید که تمرکز بر روی مشکلات، اهداف ما را به حاشیه می راند و انگیزه فعالیت را از ما میگیرد.
وی گفت: مجموعه معاونت قرآنی تلاش میکند موانع فعالیت مؤسسات را در حد توان خود مرتفع کند و در این بین مؤسسات میبایست به ظرفیتهای فوق العاده فضای مجازی، برنامهها و نرم افزارهای قرآنی، تکنولوژیهای جدید و.. توجه کنند.
گفتنی است این نشست با حضور مدیران بیش از ۱۰۰ موسسه قرآنی، فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، مهد قره شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور، جمعی از مدیران معاونت قرآن و عترت و اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور در این نشست حضور داشتند.
نظر شما